A 17 legfurcsább háborús gépezet, amit az emberek többsége még sosem látott

  Amióta csak az emberek háborúzni kezdtek, a hadipar és a katonai technológia fejlesztése az egyik legköltségesebb ágazat a világon. Meglepő módon a múltbéli tragikus háborúk mégis hozzájárultak ahhoz, hogy az emberiség a határait feszegetve egyre újabb és újabb vívmányokkal álljon elő. Ehhez persze rengeteg kísérletezésre volt szükség, ezért nem meglepő, hogy a szüntelen próbálkozásokból néha őrült szörnyetegek születtek.

  HIRDETÉS

  Liked.hu-nál most 17 olyan katonai gépezetet gyűjtöttünk össze, amiknek egy normális világban örökre az őrült tudósok elméjében kellett volna maradniuk, és sosem lett volna szabad testet ölteniük.

   1. 1 A Kugelpanzer egyszemélyes páncélozott jármű volt, amit Németország épített a második világháború idején. A jármű története gyakorlatilag ismeretlen, csak annyit tudunk róla, hogy legalább egy példányát Japánba exportáltak és a Kvantung-hadsereg használta.

    most bizarre machines of war ball tank resize md
   2. 2 A Surcouf a valaha volt legnagyobb francia tengeralattjáró volt, mely valójában egy romboló hajó és egy tengeralattjáró bizarr keveréke volt.

    submarino surcouf 1280x720
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   3. 3 Vespa 150 TAP – páncéltörő robogó.

    most bizarre machines of war gun vespa resize md
   4. 4 A németek már a második világháború idején távirányításos, robbanó mini-tankokat fejlesztettek.

    most bizarre machines of war gun goliath tank resize md
   5. 5 A Chrysler TV-8 egy nukleáris meghajtású tank volt.

    Chrysler TV 8 Was Nuclear Based Conceptual Tank 5 730x350
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   6. 6 Hallottál már Isten rúdjáról?

    59b14d8845e2381e008b4a06width1200formatjpeg

    Az amerikaiak az 50-es években 6 méter hosszú, 30 centi vastag volfrám rudakat akartak a katonai műholdakról az ellenséges területekre dobni. Egy ilyen lövedék nagyjából a hangsebesség 10-szeresével érte volna el a célpontot, ahol akkora pusztítást végzett volna, mint egy atombomba, csak nukleáris szennyezés nélkül.

   7. 7 A Ribauldequin-t III. Eduárd angol király vetette be dühében a 100 éves háborúban, de mivel túlságosan sokáig tartott újratölteni, ezért nem volt túl népszerű.

    most bizarre machines of war rubauld resize md
   8. 8 A Cár-harckocsi az első világháború idején született. 40 tonnás volt, leglátványosabb jellemzői pedig a 9 méteres kerekei voltak, amikkel bármilyen akadályon, különösen az árkokon, könnyedén képes volt átgázolni.

    most bizarre machines of war tsar tank resize md
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   9. 9 A második világháborúban az amerikaiak galambok által vezérelt bombákat akartak készíteni. A madarak kis képernyőn keresztül látták volna a tájat, és a célponthoz repülve kellett volna megsemmisíteniük azokat.

    most bizarre machines of war pigeon missile resize md
   10. 10 Ezeket a furcsa, dugóhúzó-szerű harckocsikat arra tervezték, hogy a vastag hó és jégtakarón is könnyedén tudjanak közlekedni. Furcsa felépítésük nemcsak az előre hátra, de a balra-jobbra irányú mozgást is lehetővé tette számukra.

    bizarre war machines corkscrew1 resize md

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK