A 10 legfurcsább dolog, amit jégbe fagyva találtak az emberek

  Soha nem unjuk meg mondogatni, hogy milyen sok titok rejlik még a világban, amiről fogalmuk sincs az embereknek. Példának okáért a bolygónk nagy részét borító tengerek és óceánok mélye még mindig felfedezésre vár, de a szárazföldön vagy a jégen sétálva is rejtőzhetnek váratlan meglepetések a lábunk alatt.

  HIRDETÉS

  Liked.hu-nál most 10 szokatlan dolgot gyűjtöttünk össze, amiket a jégbe fagyva találtak az emberen a bolygó különböző pontjain.

   1. 10 30 ezer éves óriásvírus a szibériai permafrosztból.

    oriasvirus

    A szibériai örökfagyban töltött rengeteg idő ellenére, a megtalálása után a tudósok szerint a vírus “újjáéledt”. A Pithovirus sibericum az óriásvírusok osztályába tartozik, és 30 méter mélyen, a fagyott talajban találták.

   2. 9 Inka jéglány.

    inka jeglany

    Az 500 éve leült, és megfagyott inka lány feltehetően 13 éves volt, és ma is úgy néz ki, mintha élne. A Llullaillaco-lánynak keresztelt múmiát egy 6379 méter magas hegy tetején találták meg.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   3. 8 Juanita jéglány.

    Ukok hercegno mumiaja

    Az inka lány múmiáját 1995. szeptemberében, 5000 méteres magasságban, Peruban, az Andok-beli Ampato-csúcs közelében fedezett fel Johan Reinhard amerikai antropológus. A Juanita névre keresztelt lány, a halálakor 14 év körüli lehetett, és valamikor 1440-1450 között hunyhatott el.

   4. 7 Grönlandi múmiafiú.

    Gronlandi mumiafiu

    A grönlandi Kilakitsok település közelében 1972-ben egy egész családot fedeztek fel a jégbe fagyva. A fiú még egy éves sem volt, amikor elhunyt, és a tudósok megállapítása szerint Down-szindrómában szenvedett.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   5. 6 Jégember az Alpokban.

    Jegember alpok

    A similauni férfi a maga 5300 éves korával a legidősebb európai múmia, ami később az Ötzi nevet kapta a tudósoktól. 1991-ben fedezte fel őt néhány német turista, miközben az Alpokban túrázott. A tudományos világban hatalmas szenzációnak örvendezett, mivel soha sehol nem találtak még Európában ilyen jó állapotban maradt múmiát.

   6. 5 Juanita, a Perui Andok múmiája.

    Juanita a Perui Andok

    Az Andok hideg hegycsúcsainak köszönhetően a múmia nagyon jó állapotban maradt. Gyakran egy különleges szarkofágban mozog a világ körül, hogy az emberek a különféle múzeumokban személyesen is megtekinthessék.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK