9 fizikai jellemző, amit sok nő szépséghibának tart, pedig nem így van

  Még a legtökéletesebb emberek is sokszor elégedettlenek valamelyik testrészükkel, és igyekeznek mindent megtenni azért, hogy eltüntessék vagy legalább eltakarják őket. A közösségi oldalak megjelenésével sok nő még elégedettlenebb lett magával, mint eddig bármikor, ezért pedig olyan testi jellemzőket is hibaként értelmeznek magukon, amik valójában teljesen normálisak.

  HIRDETÉS

  Liked.hu-nál úgy döntöttünk, hogy ideje felsorolnunk és megvitatnunk azokat a testi jellemzőket, amik miatt biztosan nem érdemes aggódnia egyetlen hölgynek sem a bolygón.

   1. 9 Szőr a térd felett

    b5a8575d69b1f58d6275d5a9fb

    A szőrtelenítő cikkek reklámjainak nyomására teljesen megváltozott minden, amit a női testszőrről gondoltunk korábban. A különféle egész testes szőrtelenítések miatt néha úgy érezhetjük, hogy kizárólag a teljes csupaszság az elfogadott, pedig nem így van.

    Sok más egyéb mellett a combokon és a karokon lévő testszőr például teljesen normális. Ez a legtöbb esetben puha és vékony, nem feltűnő. Más emberek valószínűleg észre sem veszik. Ha azonban elkezdjük ezeket a területeket borotválni, a szőr sokkal sötétebb és vastagabb lesz, mivel levágjuk a vékony hegyüket és a széles részük visszanő.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   2. 8 Szem alatti karikák

    a808a0514bb1526eb3a6bc9f3b

    Minden ember esetében eltérő jellemzői vannak a szem alatti karikáknak. Vannak, akiknek súlyosabb, vannak, akiknek kevésbé. Ez azonban a test egy meglehetősen gyakori reakciója az őt ért körülményekre.

    Egyes esetekben az életkorhoz kapcsolódnak, másoknál a rendszertelen életmód miatt alakul ki, így az elrejtésükre irányuló erőfeszítés helyett inkább a jobb alvásra, a megfelelő táplálkozásra és a nyugodt életre kellene összpontosítanunk. Ha ez megvan, a szem alatti karikák önmaguktól eltűnnek.

   3. 7 Kiálló (nyúl) fogak

    b69e6c51299dd6a5d2d1f8734a

    Az embereket sok kritika érheti gyerekkorukban a fogaik állapota miatt, az iskolai szekálók ugyanis előszeretettel hívják fel a megszokottól eltérő mosolyra a figyelmet. Hasonló helyzetben volt Aimee Lou Wood is, akit gyerekkorában sokszor Tapsihapsinak neveztek az osztálytársai. A színésznő sokáig küzdött ezzel a komplexussal, de egy idő után sikerült leküzdenie.

    El kell fogadnunk, hogy nem mindenki születik hollywoodi mosollyal, és bármennyire is különbözünk az átlagostól, a saját magunk érdekében sokkal jobb, ha megbarátkozunk ezzel és nem próbáljuk meg kétségbeesetten tökéletesnek mutatni magunkat a külvilágnak.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   4. 6 Kerek áll

    53cf235eb2bb7c82eb3d7be401

    A kozmetikai és plasztikai műtétek köre évről-évre bővül. Napjainkban egyre több nő igyekszik korrigálni a lekerekített arcvonásait, hogy minél élesebb állkapcsa legyen.

    De vajon tényleg érdemes ennyire megszállottan követni a divatirányzatok váltakozását? Természetesen nem. Annál is inkább, hiszen egyetlen ilyen beavatkozás sem képes még tartós eredményt produkálni, szóval ha bele is vágnánk, fel kell készülnünk rá, hogy egy idő után újra és újra el kell majd végeztetnünk ezeket.

   5. 5 Hosszú második lábujjak

    8a88625fdea4970e597b51a92e

    Talán észrevetted már, hogy a legtöbb ókori görög és római festmények illetve szobrokon látható személyek második lábujja hosszabb, mint a nagy. Ezt először Dudley Morton ortopéd sebész figyelte meg, aki sokat tanulmányozta a témát.

    Figyelembe véve, hogy az ókori görögök a tökéletesség megtestesítői voltak, nekünk sincs okunk szégyenkezni amiatt, ha esetleg ilyen lábujjakkal lettünk megáldva. Szépségideálként kell rá tekinteni, és pont.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK