9 bizonyíték rá, hogy az állatok épp úgy képesek emberi cselekedetekre, mint te vagy én

  Bizonyos állatok nemcsak ösztönvezérelt négylábúak, hanem csakúgy, mint az emberek, ők is kötődnek valakihez, gondoskodnak az utódaikról és igyekeznek felelősségteljesen végezni a munkájukat. Egyesek speciális képzésben részesülnek, hogy képesek legyenek segíteni más állatokon vagy akár embereken, míg mások teljesen maguktól teszik mindezt.

  HIRDETÉS

  Liked.hu-nál most olyan bolyhos szőrcsomókat gyűjtöttünk össze, akik bebizonyították, hogy az állatok sokkal többre képesek, mint csak enni, aludni és szaporodni – ahogy azt egyesek gondolják.

   1. 1 A rozsomák képes megmenteni egy lavina által betemetett embert

    14c17b56dfbc69ecc006435734

    A National Geographic Wild csatornán egy videó jelent meg arról, ahogy egy ilyen szőrös ragadozó segít a hóval borított embereket. A kísérlet során a Jasper nevű hím rozsomák megérezte a bajba jutott ember szagát, majd ásott egy gödröt és kiszabadította őt a hó fogságából.

    Ezeknek az állatoknak nagyon érzékeny szaglásuk van: a vadonban többek között ennek köszönhetően táplálkoznak vagy ásnak lyukat a vadállatok elől. 6 méteres mélységben is képesek kiszagolni a zsákmányt.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   2. 2 A mentőkutyák depressziósak lehetnek a kudarc miatt

    843691563ebf670ed0c35123ba

    A mentőkutyák nagyon komolyan veszik a munkájukat. Ha nem találnak élő embert a hó vagy romok alatt, idegessé és depresszióssá válnak. Előfordul, hogy a mentőszolgálat munkatársai ezért hamis áldozatokat rejtenek el a romok közé, hogy a kutyák megtalálják őket, és úgy érezzék, sikeresen teljesítették a feladatukat.

    Egy kis érdekesség: a 2011. szeptember 11-ei terrortámadások után romok közt keresgélő kutyákkal is hasonlóan jártak el a mentősök, mivel olyan kevés embert találtak meg élve a romok között, hogy komolyan megviselte a kutyák mentális egészségét. A mentőszolgálat emberei ezért néha maguk feküdtek oda a romok közé, hogy a kutyáknak sikerélményük legyen és megmentsék őket a mély depressziótól.

   3. 3 A pásztorkutyák szerelmesek lehetnek más emlősökbe

    b90e2d59d9bcf0bb6a1cb87119

    A kis ausztráliai Middle Island szigeten 2006 óta az olasz Maremma juhászfajtát használják, hogy megvédjék a pingvinpopulációt a rókáktól.

    Ezeket a terelőkutyákat bár általában arra képezik ki, hogy a juhokat védjék a farkasoktól. Általában még kölyökkorukban szoktatják oda őket a juhokhoz, hogy közeli kapcsolatot alakítsanak ki velük, és később megvédjék őket a ragadozóktól, ám nem ritka, hogy ettől a juhászkutyák gyakran szerelmesek lesznek a juhokba. Hasonló vonzalom figyelhető meg a szarvasmarhákra, sőt – mint kiderült – az ausztrál pingvinekre vigyázó juhászkutyák esetében is.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   4. 4 Egy állatkerti gorilla egyszer megmentett egy gyereket

    binti jua

    1996. augusztusában egy 3 éves kisfiú beesett a főemlősök közé. Magától biztosan nem tudott volna kijutni élve, de egy Binti Jua nevű gorilla a gyermek segítségére sietetett, óvatosan a karjaiba vette, és védelmezte őt a többi gorillától, amíg az állatkerti személyzet a gyermek segítségére sietett. Ekkor odavitte a gyereket és átadta őt a gondozóknak.

   5. 5 A csimpánzok pedig tudják, hogy mi a hála és ki is mutatják.

    108e0d58cda257becd8abab10e

    A fenti képen Wanda, a csimpánz látható, amint megöleli a gondozóját, mielőtt visszaengedik a természetbe. Az állat szó szerint a halál küszöbén volt, amikor a rehabilitációs központ gondozásába került, de az emberek még szerencsére időben segítettek rajta. Amikor Wanda meggyógyult, és eljött az ideje, hogy visszaengedjék őt a természetbe, nem volt hajlandó elmenni mindaddig, míg el nem búcsúzott a megmentőitől.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK