8 közvetett jel, ami szinte ordítja, hogy azonnal menekülnöd kell az adott párkapcsolatból

  Legtöbben azt hinnénk, hogy amikor egy párkapcsolat a végét járja, az mindenki számára egyértelmű jelekkel párosul, de ez nem feltétlenül van így. A folyamatos életminőség romlás miatt néha fel sem tűnik, hogy mennyire rossz irányba haladunk az adott párkapcsolatban. Időről-időre bizony fel kell tennünk magunkban a kérdést: megfelelő támogatás kapunk a partnerünktől? Arra halad az életünk, amiről álmodtunk? Esetleg visszahúz, korlátoz minket a párunk?

  HIRDETÉS

  Ezekre a kérdésekre persze nem könnyű választ találni, mivel sokszor sem a visszahúzás, sem a céltalanság nem párosul látványos jelekkel, de a most következő tanácsok és élethelyzetek alapján könnyedén felismerhetjük a mérgező párkapcsolatokat, amikből jobban tesszük, ha mielőbb menekülünk.

   1. 8 Bűntudat érzés a negatív érzelmek kifejezése iránt.

    Buntudatkeltes

    Egy párkapcsolat elején általában mindannyian el tudjuk sorolni, hogy melyek azok a dolgok, melyek bosszantanak minket a lelki társunk viselkedésében. Ezt kezdetben mindenki bátran fel is vállalja, de az idő múlásával azonban egy mérgező partner elérheti azt, hogy ne merjük kifejezni az ellene irányuló negatív véleményünket, mert bűntudatot ébreszt bennünk, ha ezt megtesszük. Ez kellemetlenebb, mint gondolnánk, mivel idővel idegösszeomláshoz, és hatalmas veszekedésekhez vezethet.

   2. 7 Munkahelyi problémák.

    Munkahelyi problemak

    A pszichológusok és idegtudósok arra a következtetésre jutottak, hogy az önértékelésünket sok esetben a párunkkal ápolt kapcsolat befolyásolja. Épp ezért mindennél fontosabb, hogy a partnerünk támogasson és biztasson bennünket az élet minden területén. Egy olyan partner, aki folyamatosan alábecsül, gyengének és inkompetensnek tart, erősen lerontja az önértékelésünket, ami az élet más területén, például a munkánkban is negatív hatással lehet.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   3. 6 A stabil kapcsolat ellenére is állandó szorongás.

    Parkapcsolat ellenere rosszkedv

    Ha folyamatosan depressziósnak érzed magad, és nem érted, hogy miért, akkor talán érdemes lenne közelebbről is átvizsgálnod a párkapcsolatodat. A párkapcsolaton belüli érzelmek elnyomása fizikai károkat is okozhatnak a testünkben, arról nem is beszélve, hogy szorongáshoz, depresszióhoz, agresszióhoz és pánikrohamokhoz vezethetnek. Ha ilyeneket tapasztalunk magunkon, jobb ha azonnal orvoshoz fordulunk és átrendezzük a magánéletünket.

   4. 5 A partner mást mond, mint ahogy viselkedik veled.

    Hova oltozol igy ki

    Egy mérgező kapcsolat esetén a párok közötti kommunikáció teljesen megszakad. Ennek oka az a tény, hogy a másik ember egyáltalán nem fejez ki érzéseket és őszinte gondolatokat a partnere felé, így azok a dolgok, amiket szóban mond, végül teljesen eltérnek majd a tetteitől.

    A probléma az, hogy minél tovább kapunk ilyen kétértelmű, egymásnak ellentmondó jeleket a párunktól, annál inkább ki vagyunk téve a stressznek. Ha ilyet tapasztalunk, érdemes komolyan elbeszélgetni a párunkkal, vagy ha máshogy nem megy, külön utakon folytatni tovább.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK