8 hely a Földön, ahol a gravitáció szabályai nem érvényesek

  Köztudott, hogy a Föld bolygón azok szerint a gravitációs törvények szerint éljük az életünket, melyeket Sir Isaac Newton fedezett fel. Vannak azonban olyan különleges helyek a Földön, ahol látszólag ezek a törvények nem érvényesek, és a leállított autó például felfelé gurul a hegyen, a vízesésben lezúduló víz felfelé száll, vagy például nagyon furcsa pózban állnak bizonyos sziklák anélkül, hogy leomlanának.

  HIRDETÉS

  Liked.hu-nál imádjuk a titokzatos helyeket, és legszívesebben mindet meg is látogatnánk, de most egyelőre be kell érnünk a róluk készült látványos fotókkal és videókkal.

   1. 8 “Fordított” vízesés Angliában

    Ez a vízesés Hayfieldtől nem messze található, bár tekintve azt a tényt, hogy a víz itt nem lefelé, hanem felfelé esik, sokkal inkább nevezhetnénk szökőkútnak, mintsem vízesésben. A fordított vízesés titka persze a szélben rejlik: a vízesés környékén ugyanis olyan erős, hogy a szél elfújja a vizet, mielőtt az földet érne.

   2. 7 Rejtélyek háza, Oregon

    Rejtelyes haz

    Van egy rejtélyes faház, amit a misztikus Oregon Vortex néven ismernek az amerikaiak. A területet, ahol a ház áll az őslakos amerikaiak csak “Tiltott földnek” nevezték, mivel úgy vélték, hogy olyan gömb alakú erőtér található itt, ami teljesen megbolygatja a valóságot.

    Hogy pontosan mi áll a háttérben, azt nem tudjuk, az viszont biztos, hogy a sík padlón is gurulnak a tárgyak, az embernek séta közben pedig olyan érzése van, mintha szédülne, szinte lehetetlen anélkül sétálni, hogy meg ne kapaszkodnánk valami falban, különben elesnénk.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   3. 6 Az Aragac hegység útja, Örményországban

    Törökország és Örményország határában van egy hegy, ami látszólag szembe megy a fizika ma ismert szabályaival. Évente több ezer turista utazik ide, hogy szemtanúi lehessenek annak a furcsa antigravitációs jelenségnek, amihez hasonlót utoljára sci-fi filmekben láttunk. A hegy egy bizonyos pontján ugyanis ha leállítjuk az autó motorját és üresbe tesszük, az autó elkezd felfelé gurulni a hegyen.

    A közelben egyébként található egy folyó is, ami szintén felfelé folyik, ráadásul sok itt járt turista állítja, hogy a hegyen könnyebb felfelé sétálni, mint lefelé.

   4. 5 A nevadai Hoover-gát

    5ec1615a76af88ba17db4501e1

    Ha veszed a fáradtságot, hogy felmássz erre a 221 méter magas gátra, különös kísérletet végezhetsz. Fogj egy palack vizet, majd a gát széléhez állva próbáld meg kiönteni azt. Ahelyett, hogy a víz alázuhanna a mélybe, felrepül! A korábban említett vízeséshez hasonlóan itt is az erős légáramlás okozza ezt a furcsa és látványos jelenséget.

  Hirdetés