7 alkalom, amikor Diána hercegné megszegte a királyi család szigorú szabályait

  A néhai Diána hercegnét mindenki arról ismerte, hogy egy rendkívül lázadó, ugyanakkor mégis tiszteletreméltó és inspiráló tagja volt a királyi családnak. Egy interjúban ő maga is elmondta, hogy előbb törné el mindkét kezét, minthogy az anyai szereppel kapcsolatos királyi protokollokat betartsa, ezért sok édesanya a mai napig egyfajta példaképként tekint rá.

  HIRDETÉS

  Liked.hu-nál most szeretnénk megosztani veletek a brit királyi család azon szabályait, melyek ellen Diána nyíltan fellázadt, és amelyeket fia és menye hozzá hasonlóan elutasít.

   1. 7 Kórházban szült

    Diana korhazban szult

    Diána hercegné volt az első a brit királyi család történelmében, aki hátat fordított az otthonszülés hagyományának. Ahelyett, hogy királyi földön szült volna, a hercegné Vilmos és Henrik herceget is a londoni Szent Mária Kórházban szülte, második fia, Henrik esetében pedig úgy döntött, hogy fájdalomcsillapítót sem hajlandó bevenni a szülés alatt. Ennek köszönhetően Diána hercegné fiai az első olyan gyerekek voltak a királyi család történelmében, akik egy teljesen átlagos, helyi kórházban születtek.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   2. 6 Kötelességei helyett inkább a gyermekeit tartotta szem előtt

    256e5b5a418b1de90298542db4

    Diána hercegné semmit sem szeretett volna jobban, mint anyának lenni. Apja, John Spencer egy interjúban elmondta, hogy lánya már kiskorától kezdve rajongott a babákért és a gyerekekért. Ellentétben a királyi család többi tagjával, akik mindig a feladataikat és a munkájukat tartották szem előtt, Diána esetében mindig a gyermekei foglalták el az első helyet, és ebből nem volt hajlandó engedni. Épp ezért, bár a protokoll tiltja a szeretet nyilvános helyen történő kimutatását, Diána hercegnő sosem riadt vissza attól, hogy megmutassa a nyilvánosságnak, mennyire szereti a gyerekeit, és folyamatosan fogta és ölelgette őket.

   3. 5 Fiait iskolába küldte

    Diana hercegne iskola

    Diána kiharcolta, hogy a brit királyi család történelmében először, a fiait állami iskolába küldhesse. Vilmos herceg volt az első királyi trónörökös a történelem során, aki nem otthoni oktatással tanult.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK