19 egyszerű pszichológiai trükk, ami tényleg működik

  Minden embernek vannak bizonyos trükkjei és technikái, melyekkel manipulálhatja, vagy legalábbis számára előnyösen befolyásolhatja embertársait.

  HIRDETÉS

  Az internetes fórumokban számtalan ilyenről olvashatunk, most azonban mégis a legnépszerűbb ilyen pszichológiai trükköket gyűjtöttük össze, melyekre az emberek esküdni mernének, hogy működnek és jól alkalmazhatók a mindennapokban.

  spyglassentertainment

  1. Soha ne kérj meg úgy semmire egy férfit, hogy azt mondod neki: „Nem tudnád…” A férfiak ezt úgy érzékelik, hogy nincs is igazán szükséged az adott művelet elvégzésére, ezért a válasz 90%-ban biztos, hogy ’nem’ lesz. A „Nem tudnád felhívni a szomszédot?” kérés helyett tehát használd inkább például a „Légyszíves, hívd fel a szomszédot!” szerkezetet.

  2. Ha azt szeretnéd, hogy valaki zavartan és kellemetlenül érezze magát a veled történő beszélgetés közben, akkor időről-időre kezdd el bámulni a homlokát a beszélgetés közben.

  3. Ha valaki megpróbálja kikerülni a kérdésed megválaszolását, akkor egyszerűen tarts egy kis szünetet a beszélgetésben, mialatt végig a szemébe nézel. Ettől kellemetlenül fogja magát érezni és vagy pontosabb választ ad a kérdésedre, vagy elmondja neked az igazat (ha hazudott).

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  warnerbros

  4. Ha kapcsolatot szeretnél építeni valakivel (például az irodában), akkor egyszerűen fordulj oda ehhez a személyhez és kérdj tőle segítséget valamiben, vagy kérd meg, hogy meséljen valamiről, az sem probléma, ha te már ismered a választ. Ez segít, hogy bátrabb és kezdeményezőbb legyél a kapcsolatépítésben.

  5. Ha a kérdés feltevése közben bólintasz egyet a fejeddel, akkor nagy valószínűséggel pozitív választ fogsz kapni. Légy óvatos, ezt a technikát leggyakrabban a vendéglátóipari dolgozók használják, hogy drágább ételekre és italokra ösztönözzék a vendégeket.

  6. Ha egy személy nagyon koncentrál valamilyen munkára (például egy komoly telefonbeszélgetésre), akkor bármit a kezébe adhatunk és az illető tartani fogja, később pedig valószínűleg nem is fog rá emlékezni, hogy odaadtuk neki azt a valamit. Ugyanez visszafelé is működik, bármit el tudunk venni a keményen koncentráló személy kezéből anélkül, hogy ez feltűnne számára.

  7. Ha valakinek elmondod, hogy szerinted nem képes egy adott dolog elvégzésére, akkor az adott személy 110%-ot bele fog adni, hogy bármi áron bebizonyítsa neked ennek az ellenkezőjét.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  imdb.com

  8. Ha egy beszélgetés során időről-időre bólogatni kezdesz a fejeddel, akkor a beszélgetőpartnered jobban fog rád figyelni anélkül, hogy észrevenné, miért is történt mindez.

  9. Ha összességében elégedett vagy egy másik személy ajánlatával, de mégis szeretnél „egy kicsit többet kapni”, akkor egyszerűen színlelj egy kis csalódást. Veszteni nem veszthetsz vele semmit, de a partnered valószínűleg meggondolja majd magát és számodra még kedvezőbb ajánlattal fog előrukkolni.

  10. Abban a pillanatban, amikor meghallod az ébresztőd csörgését, próbáld meg ökölbe szorítani a kezeidet és felkiáltani, hogy „Igen!”, mint amikor egy labdarúgó gólt szerez. Bár maga a technika meglehetősen furcsa, ez segíteni fog, hogy könnyebben menjen a reggeli ébredés, és egy idő után elkezdjük sikerként értékelni az ébresztőóra csörgését.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK