16 szokatlan felfedezés, ami teljes rejtélynek bizonyult, de az internetezőknek sikerült megfejteniük

  Emberi mivoltunkból fakadóan mindig érdeklődve figyeljük az új és ismeretlen dolgokat. Minél titokzatosabb és érthetetlenebb valami, annál érdekesebbnek tűnik a szemünkben. A Reddit közösségi oldalon épp ezért a felhasználók létrehoztak egy fórumot, ahol a mindennapok során látott furcsaságokat megoszthatják egymással, hogy aztán együtt, a több mint 2 millió felhasználó közösen fejtse meg azokat.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál most 16 érdekes felfedezést gyűjtöttünk össze, melyet az internetezők osztottak meg, és amelyekről a Reddit fóruma nélkül valószínűleg sosem tudtuk volna meg, hogy micsoda.

  1. 1 ,,Ezt a kis műanyag-fém eszközt találtam az ATM kártyaleolvasójában."


   Válasz: ez egy libanoni hurok, amit csalásra használnak. Azért kapta ezt a nevet, mivel a libanoni bűnözők használják leggyakrabban arra, hogy a kártya behelyezése után az ATM ne tudja visszaadni az ügyfélnek a kártyát.

  2. 2 ,,Mi ez az óriás torony? Oldalt ablakai vannak, de mégis alig szélesebb, mint egy létra. Egy "tűzoltóság" feliratú épület mögött található."


   Válasz: ez egy tömlőtorony. Régen ilyen tornyokban szárították a tűzoltó tömlőket Kanadában és az Egyesült Államokban, hogy ezáltal megnöveljék az élettartamukat.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS

  3. 3 ,,Ezt az üvegszerű héjat találtam az észak-karolinai tengerparton. Tudjátok, mi lehet?"


   Válasz: ezek a tehénorrú rája fogai.

  4. 4 ,,Ez egy ívelt érme, valamilyen ráhegesztett résszel. 1786-ból származik. Mi lehet ez?"


   Válasz: házi készítésű zseb-hamutartó.

  5. 5 ,,A kórházi recepciónk mennyezetén lóg ez a fehér kúp. Tudja valaki, hogy mi lehet? Szerintünk a Wi-Fi jelerősítéséhez lehet köze."


   Válasz: ez egy mobil jelerősítő.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS

  6. 6 ,,Mik ezek a kis fehér golyók, amik folyamatosan megjelennek az ablakom sarkában?"


   Válasz: a falaid valószínűleg ilyen polisztirol gömbökkel vannak megtöltve, és valahol van rajta egy kis lyuk, amin keresztül a huzat bemegy, és kifújja ezeket a golyókat.

  7. 7 ,,Mi ez a rugalmas gumidarab, aminek kerti tömlőcsatlakozó van az egyik oldalán?"


   Válasz: az eltömődött csatornák és csövek tisztítására használják. Addig nyomják, míg az erős vízsugár és a nyomás hatására fel nem oldja az eltömődött lefolyót.

  8. 8 ,,A mexikói Michoacan államban találtuk, a Chapala-tó közelében."


   Válasz: ez egy mamut őrlőfog.

  A bejegyzés a hirdetés alatt folytatódik

  1. 9 ,,Mik ezek a zöld kefék a gát oldalán?"


   Válasz: ezek a kefék az angolnák és ingolák haladását szolgálják, mivel ezek az állatok nehezen tudnak sodrásiránnyal szembe közlekedni egy bizonyos sebesség fölött.

  2. 10 ,,Mi ez az ívelt fém dolog a szállodám fürdőszobájában, a kapaszkodó felett?"


   Válasz: ez egy közönséges csap. Ennek megértéséhez elég lett volna egyszerűen zuhanyról sima csapra állítani vizet zuhanyozás közben.

  3. 11 ,,Mik ezek a furcsa dolgok a bokraimon?"


   Válasz: ez egy nagyon veszélyes gombás betegség, mely általában a tavaszi esőzések során képződik. Meg fogja ölni a bokrot és a környező fákra is veszélyes lehet. A megszabadulásának egyetlen módja, ha lemetszük és megégetjük az ágakat, munka után pedig fertőtlenítünk minden szerszámot.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS

  4. 12 ,,Ezt a kis üveget egy antik ékszerdobozban találtam mindenféle jelölés vagy szám nélkül, ezért ötletem sincs, hogy mi lehet."


   Válasz: ez egy boutonnière váza.

  5. 13 ,,Mi ez a furcsa acél valami? Egy elektromos vezeték mellett találtam fűnyírás közben."


   Válasz: ez egy mókus- és madárriasztó, melynek célja, hogy elriassza az állatokat, mielőtt hozzáérnének az érzékeny alkatrészekhez, aminek a rongálása esetén komoly áramkimaradások lehetnek.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS

  6. 14 ,,Egy nagyon régi házba költöztem és a konyhában bukkantam rá erre a kis zárt ajtóra. Mire használták?"


   Válasz: ez egy rekesz, amit a romlandó ételek külső tárolására használtak. Hideg időben ez egyfajta hűtőszekrényként funkcionált. Kívülről valahogy így néz ki:

  7. 15 ,,A varródobozomban volt. Még a nagymamám adta nekem 12 éves koromban, de sosem tudtam, hogy mire való!"


   Válasz: ez az eszköz segít viaszt felvinni a cérnára, hogy megkönnyítse vele a varrást.

  8. 16 ,,Egy régi szekrény tisztításakor találtam. A közepén egy nagy rugó található, szerintem az ajtón kellene lógnia."


   Válasz: ez egy antik kalaptartó állvány. A rugónak és a madzagnak köszönhetően minden oldalról megtekinthető volt a kalap, még mielőtt szabad kézzel hozzáértek volna. Ezt a fajta változatot vélhetően asztalok szélére csíptetve használták.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK