16 állatpár, amiket mindig összekevernek az emberek

  Az állatvilág annyira sokszínű, és különleges, hogy szinte lehetetlen a világ összes állatát megismerni. Sőt, néha még az egymáshoz közeli rokonok megkülönböztetése sem egyszer.

  HIRDETÉS

  Meg tudnál különböztetni például egy sirályt egy albatrosztól? Egy jaguárt egy leopárdtól? Ezek az állatok rendszerint azért hasonlítanak ennyire egymásra, mert egy közös ősből fejlődtek ki.

   1. Moly es lepke

    A molylepkék a lepkék rendjének egyik alrendjébe tartozik. A molylepkék szárnya hosszúkás, míg lepkéké (vagy pillangóké) lekerekített. További érdekesség, hogy a molylepkék szárnyai általában nyugalmi állapotban is nyitva vannak, míg a pillangók ilyenkor összecsukják azokat. Csápjaik is eltérők: a pillangóknak általában hosszúak és vékonyak, míg a molyoknak rövid és vastag.

   2. Delfin es disznodelfin

    Nagyon hasonlóak, mégis eltérő állatokról beszélünk. A delfinek orra hosszú és vékony, míg disznódelfineknek lekerekített. Hasonló különbségek figyelhetők meg az állatok testén: a delfinek teste karcsú, míg a disznódelfineké jóval zömökebb.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   3. Menyet vagy hermelin

    Ez a két állat nagyon közeli rokon. A hermelinnek azonban nagyobb, hosszabb farka van, mely rendszerint fekete végben végződik, míg a menyéteknek rövid, a testük színével azonos farkuk van. A hermelinek pattogó, hullámos ugrálással mozognak, míg a menyétek a földhöz simulva közlekednek.

   4. Eger vagy patkany

    A 2 leghíresebb rágcsálót könnyedén megkülönböztethetjük 3 dolog alapján: a méretük, a farkuk és a fülük segítségével. Az egerek mérete apró, még a fiatal patkányokhoz képest is; vékony, hosszú farkuk apró szőrrel van borítva, míg a patkányok farka vastag és csupasz. Az egerek füle a testükhöz képest viszonylag nagy és kerek, míg a patkányoknak a testükhöz képest jóval kisebb, hegyesebb füleik vannak.

   5. Farkas prerifarkas sakal

    Ezt a három állatot nagyon gyakran összekeverik egymással, mivel kis túlzással az egész világon megtalálhatók. A sakálok Afrikában, Ázsiában és Indiában élnek; a prérifarkasok Észak-Amerikában élnek, a farkasok pedig szinte mindenütt. A farkasok nagy és erős állatok, míg a prérifarkasok és a sakálok karcsúbbak és törékenyebbek. Ezenkívül a sakálok bundája észrevehetően kisebb, mivel nekik nem kell elviselniük a hideg téli időjárás viszontagságait.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   6. Jaguar es leopard

    Hasonlóságaik ellenére ezek a nagymacskák teljesen különböző kontinenseken és éghajlati területeken élnek: a leopárdok az afrikai szavannákban élnek, míg a jaguárok a dél-amerikai trópusi erdőkben. A jaguárok nagyobbak, mint a leopárdok, viszont a leopárdok sok más macskával ellentétben jól érzik magukat a vízben.

   7. Darazs es meh

    Gyakran összekeverik őket, pedig ha jól megnézzük, könnyű megkülönböztetni őket: a méhek általában a barnától, az aranybarnán át a sötétbarnáig bármilyen színűek lehetnek, míg a darazsak általában fekete és citromsárga színűek. A méhek teste nem mellékesen szőrös, ezért a legfőbb beporzóink. Mindig nagyon vigyázzunk ezekre a hasznos kis apróságokra!

   8. Foka es oroszlanfoka

    Valószínűleg mindannyian találkoztunk már fókákkal akár aranyos plüssállat, akár idomított cirkuszi állatok formájában. Ezek nagyon okos, intelligens állatok, akiknek a testét apró szőr borítja. Az oroszlánfókák ezzel szemben csupaszok, és jóval veszélyesebbek.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK