15 tény Dél-Koreáról, amit valószínűleg nem tudtál

  Az ázsiai országok szokásai és kultúrája általában annyira eltér a megszokottól, hogy mindig különleges élménynek számít személyesen is meglátogatni őket. Kiváltképpen egyedinek számít Dél-Korea, ahol a modern technika okozta futurisztikus megoldások furcsa szokásokkal és évszázados hagyományokkal társulnak.

  HIRDETÉS

  Liked.hu-nál összegyűjtöttünk néhány érdekes tényt Koreáról, amit bár első hallásra talán hihetetlennek és abszurdnak gondolnak az emberek, mégis ez az igazság.

   1. 1 Az autók színei

    1 39

    A munka világában három különböző színt különböztetünk meg az autóknál: a fehér autókat az alkalmazottak használják, a szürkét a középvezetők, a feketéket pedig a főnökök. Ennek ismeretében könnyű megkülönböztetni őket az utcán.

   2. 2 Hasábburgonya

    2 38

    Dél-Koreában is szívesen fogyasztanak sültkrumplit az emberek, ám azzal a különbséggel, hogy ők nem sózzák, hanem édesítik ezt a sült zöldséget.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   3. 3 Meghívás

    3 39

    Ha a főnököd vagy az apósod meghív téged vacsorázni vagy kocsmázni, akkor nincs mese, el kell fogadnod a meghívást, ellenkező esetben ez komoly tiszteletlenségnek számít.

   4. 4 Olló

    4 39

    Meglepő módon nem sok kést használnak a konyhába, illetve nem feltétlenül úgy, ahogy mi. Amikor vágni kell valamit, akkor a koreaiak inkább egy speciális konyhai olló után nyúlnak, ami jobban belegondolva elég praktikus.

   5. 5 Házhozszállítás

    5 37

    Dél-Koreában minden étteremben elérhető a házhozszállítási szolgáltatás, sőt még különleges akciókkal is ösztönzik az embereket, hogy vagy elvitelre, vagy házhozszállítva rendeljék az ételeket, hiszen ezáltal elkerülhető a tömeg az éttermekben, és sokkal kevesebb személyzetet kell alkalmazniuk.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   6. 6 Gyerekek

    6 39

    Tőlünk eltérően a koreaiak ezt az egyébként roppant praktikus babakocsit részesítik előnyben, ahol a gyerekek játszhatnak és le is feküdhetnek, miközben tolják őket a szüleik. Méretükkel ellentétben nem igényelnek sok helyet, mert kompakt módon összecsukhatók, ráadásul nagyon könnyű anyagból készülnek (könnyebből, mint a mieink), ezért a szállításuk sem probléma.

   7. 7 Metró

    7 39

    A metróállomásokon virtuális szupermarketekkel találkozhatunk, ahol a kódot beolvasva, a telefonunk segítségével tudunk fizetni, és azonnal el is vehetjük a terméket. Ez szintén praktikus, mivel sok időt lehet így megtakarítani.

   8. 8 Polipok

    8 37

    Bár ez valószínűleg kevésbé fog tetszeni, a koreaiak általában élve fogyasztják el a kisebb polipokat.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK