15 tény a Titanic című film forgatásáról, amit valószínűleg még a legnagyobb rajongók sem tudtak

  A Titanic kétségkívül egy legendás film. 200 millió dollárba, vagyis közel 60 milliárd forintba került a 194 percnyi felvétel rögzítése, aminek aztán meg is lett az eredménye: 14 alkalommal jelölték Oscar-ra, és egyetlen filmet sem adtak még le olyan sokszor a tévében, mint ezt. Kevesen tudják azonban, hogy hogyan is zajlott ennek a méregdrága filmnek a forgatása, pedig voltak érdekességek: a rendező James Cameron például nem engedte ki WC-re a színészeket, Kate Winslet pedig majdnem otthagyta a forgatást.

  HIRDETÉS

  Liked.hu-nál mi magunk is nagy rajongói vagyunk ennek a kultikus filmnek, ezért örömünkre szolgált, hogy olyan tényeket gyűjthettünk össze a forgatásáról, ami valószínűleg még a legnagyobb rajongókat is nagy meglepetésként éri.

   1. 15 Rose meztelen portréját maga a rendező rajzolta.

    6130225c18af54102be54972ac

    Tudjuk jól, hogy Leonardo DiCaprio nagyszerű színész, a rajztudása azonban már kevésbé nagyszerű. A színész nem tudta volna lerajzolni Kate-t az ikonikus jelenetben, ezért ekkor James Cameron vette át a helyét: a rendező kezét láthatjuk a filmben, amint megrajzolja és tökéletesíti a lány portréját. Volt egy másik érdekessége is a jelenetnek: mivel DiCaprio jobbkezes, Cameron pedig balkezes, ezért tükrözniük kellett a felvételt.

    2011-ben egyébként egy aukción 16 ezer dollárért kelt el a filmben látható rajz.

   2. 14 Sok jelenetben láthatunk rejtett utalásokat.

    033b655ea582c0f958827e66a3

    Az éber nézők valószínűleg észrevették, hogy a filmben 2 óra 20 perckor süllyedt el a Titanic, ahogy az a valóságban is történt, de nem mindenki vette például észre, hogy Jack és Rose csókja közben Smith kapitány kezd el utoljára tapsolni. Pedig ez sem véletlen: ez igazából egy szimbólum, annak a szimbóluma, hogy a kapitányok hagyják el utolsóként a hajót, ezért Smith is utolsóként kapcsolódott be a tapsba.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   3. 13 Emma Thompson segítette Winsletet a meztelen jelenetnél.

    17150e59ffabc250bcc9bca91b

    A fiatal színésznő nagyon kényelmetlenül érezte magát, amiért meztelenül kellett feküdnie DiCaprio előtt, ezért a jóval idősebb és tapasztaltabb Emma Thompson sietett a segítségére, aki instrukciókat adott neki, hogyan legyen tökéletes a jelenet.

   4. 12 Az ágyban fekvő idős házaspárt valóságban is létező személyek inspirálták.

    50c5f95d2a9a5f8cf88628f947

    Az idős házaspár halál előtti csendes ölelése valószínűleg a film egyik legmeghatóbb jelenete, ami csak még szomorúbbá válik, ha megtudjuk, hogy a jelenetet létező személyek inspirálták. A nevük Isidore és ida Strauss volt.

   5. 11 Kate Winslet nem akarta a szerepet.

    Winslet soha nem álmodott arról, hogy egy ilyen nagyságrendű filmben szerepelje, ezért, amikor a film meghallgatására ment, teljesen félvállról vette az egészet, például utcai ruhában jelent meg. A lányt ezután nem hívták vissza a rendezők, ám egyszer telefonhívást kapott, hogy utazzon Los Angeles-be. Itt már rendes jelmezt kapott, és egy Jack-ket alakító színésszel (nem DiCaprio) fel is vettek néhány tesztjelenetet. Nézd meg a videóban, hogy milyen imádnivaló volt benne Kate.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   6. 10 Az árvizes jelenetek közben a csapat nem hibázhatott.

    e5096f52e584c94f16c0763b10

    James Cameron mindig nagyon ügyel a részletekre, ezért a hajó belső terét is a legutolsó részletekig élethűre csinálták.

    Amikor eljött a süllyedő jelenet, amikor víz tör be mindenhonnan, a rendező és a csapat is nagyon ideges volt. Idegesek voltak, mivel csak egy alkalmuk volt a jelenetek forgatására, amikor a víz bezúdul és mindent elpusztít, ezt nem tudták volna megismételni, mert nem volt elég pénz a hajó belsejének helyreállítására. Még szerencse, hogy elsőre sikerült a forgatás.

   7. 9 Cameron nem engedte, hogy a színészek kimásszanak a vízből.

    A Titanic című filmnek mind a költségvetése, mind pedig a forgatási ideje nagyon elhúzódott, ami alaposan megviselte James Cameron-t. A rendező bevallása szerint különösen nehéz volt leforgatni a mentőcsónakos jeleneteket, amikor a színészeknek mindig támadt valami problémájuk, sokan pedig egyfolytában WC-re rohangáltak, ezért Cameron egy idő után egyszerűen megtiltotta nekik, hogy kiszálljanak a vízből.

   8. 8 A színészeknek személyes úszóoktatójuk volt.

    88dd8a562db14858f66e2ef6cc

    A rendező azt akarta, hogy minden kemény és élethű legyen, még a vízben úszós jelenetek is, ezért bár Kate Winslet hetente 3-4 alkalommal is járt úszni, Cameron úgy döntött, hogy ez nem elég, ezért egy személyi edzőt is felfogadott a színészek mellé. Kate-et egyébként nem zavarta a kiegészítő úszásoktatás, sőt, még élvezte is.

  Hirdetés