15 lélegzetelállító hely a Földön, amiről sosem gondoltuk volna, hogy létezik

  Bármerre is utazunk a világban furcsa, szokatlan, sokszor misztikus ingerek és látványosságok várnak ránk.

  HIRDETÉS

  Ha pedig valahol, hát az alábbi helyeken ez hatványozottan is igaz, és noha semmi komolyabb turisztikai célpont sem található a közvetlen környékükön, mégis előszeretettel járnak ide az utazók. Nem is ok nélkül persze.

   1. 1 Rózsaszín tó Nyugat-Ausztráliában. (Hillier-tó)

    wikipedia

    A Middle-szigeten található 600 méter hosszú tavat hófehér kikristályosodott só-perem övezi, partján pedig eukaliptusz fák sorakoznak. A szokatlan természeti jelenség Ausztrália egyik legnépszerűbb turisztikai látványossága.

   2. 2 A legszűkebb utca a világon.

    wikipedia

    A németországi Spreuerhofstraße a világ legszűkebb utcája, szélessége 31 és 50 centiméter között mozog. Maga az utca még 1727-ben készült, klausztrofóbiásoknak pedig egyáltalán nem ajánlott.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   3. 3 A legvékonyabb (haragból épült) ház.

    wikipedia

    1870 körül két fiú testvér egy földet örökölt elhunyt apjuktól Boston kertvárosában. Miután az egyik testvér elment harcolni a polgárháborúba, a másik testvér úgy döntött, hogy épít egy hatalmas házat az örökölt telekre, és csak egy szelet területet hagy testvérének, mondván, hogy úgysem tér majd haza a háborúból. Nos, a testvér mégis hazatért, bosszúból pedig amiért a fivére így kiszúrt vele, egy vékony házat épített a megmaradt területre, hogy ezzel blokkolja a testvére házára eső napfényt és kilátást.

   4. 4 Egy hatalmas rózsaszín nyúl, ami még az űrből is látszik.

    wikipedia

    A bécsi művészeti csoport által készített 61 méter hosszú és 6 méter magas nyúl az olaszországi Piedmont régió egyik dombján található. 2005-ben állították fel, és a tervek szerint 2025-ig maradt volna, de 2016-ban erősen megrongálódott, amikor a túrázók sorra úgy döntöttek, hogy megmásszák az alkotást.

   5. 5 A föld, ami senkinek sem kellett.

    wikipedia

    Ahogy a Hala’ib-háromszögért folytatott területi vitának, úgy ennek a sivatagi résznek a problémája is régi térképekhez köthető. Egyiptom az 1899-ben elfogadott határokat (a brit gyarmatbirodalom alkotta meg Szudán és Egyiptom határainak kijelölésére) veszi figyelembe területének meghatározásakor, Szudán pedig az 1902-ben kiadottat (szintén a britek adták ki, az 1899-es változatot módosították annyiban az egyenes vonalat három helyen, hogy jobban tükrözze a törzsek valódi mozgását).

    A kettő között pedig három különbség is van, ezek közül kettő a Hala’ib és a Bi’r Tawīl nevű terület. A Hala’ib-háromszöget mindkét állam magáénak tartja, míg a Bi’r Tawīl-t érdekes módon egyik sem.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   6. 6 Melltartó-kerítés.

    wikipedia

    Ez az érdekes jelenség Új-Zéland szívében található. Még a 90-es évek végén kezdődött az egész, amikor is körülbelül 100 lógott rajta, hogy az állatok számára jobban láthatók legyen. Az évek során aztán sorra hordták ide a melltartókat a helyiek, míg végül 2006-ban a város vezetősége eltávolíttatta őket, ugyanis elvonták a sofőrök figyelmét és túl sok balesetet okoztak.

   7. 7 Egy irodaház, amin autópálya halad át.

    wikipedia

    A 16 emeletes Gate-toronyház Oszakában található és hatodik/hetedik emelete között konkrétan a város autópályája fut keresztül. Az út maga nem csatlakozik az épülethez, hanem saját lábakon áll. Ezáltal a vibráció minimális, a forgalom okozta zaj viszont elkerülhetetlen.

   8. 8 Belgium és Hollandia határa.

    wikipedia

    Baarle-Hertog egy település, mely Hollandiát és Belgiumot köti össze egymással. Mivel senki nem akart lemondani a róla, így a határvonalat azon keresztül, (éttermeken, házakon és üzleteken keresztül) húzták meg, számtalan bonyodalmat szülve ezáltal.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

  1. 9 A legmeredekebb utca a világon.

   wikipedia

   Az új-zélandi Dunedin településen található Baldwin Street olyan meredek, hogy a Guinness Rekordok könyve is elfogatta, mint a ,,világ legmeredekebb utcája”.

  2. 10 Egy város, ahol a föld alatt élnek az emberek.

   wikipedia

   Coober Pedy egy régi bányaváros Dél-Ausztráliában. Mivel a földfelszínen túl magas az átlaghőmérséklet, ezért a lakosok úgy döntöttek, hogy inkább földalatti barlangokban alakítják ki a maguk kis közösségét. Vannak barlang-lakások, barlang-templomok, sőt még barlang-üzletek is, ahogy az a fenti képen is látható.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 11 A világ legbonyolultabb körforgalma.

   wikipedia

   A ,,mágikus körforgalom” néven ismert körforgalom az angliai Swindon város szívében található és tulajdonképpen öt mini-körforgalomból tevődik össze. Bár így külső szemmel eléggé kaotikusnak tűnik a használata, az ottani lakosok látszólag megszokták, ugyanis semmivel sem több a balesetek száma, mint a város normális többi, normális körforgalmainál.
  4. 12 Egy Egyesült Királyság leghosszabb nevű települése.

   wikipedia

   Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch városka Wales szívében található és a leghosszabb egy szóból álló településnév Európában, illetve a második leghosszabb az egész világon. Nevét még az 1860-as években kapta, tréfából.

  5. 13 A sziget, ahol nem lakik senki, mégis található rajta egy ház.

   wikipedia

   Elliðaey-sziget Izland déli részén található. A helyi legenda szerint egy környékbeli vadász építette rá a házát, aki ki nem állhatta az embereket. A férfi azóta meghalt, háza pedig üresen, egymagában áll.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  6. 14 Chand Baori-kút.

   wikipedia

   A Chand Baori-kút Abhaneri falujában helyezkedik el Dzsaipur közelében Rádzsasztán államban, Indiában. Abhaneri falu közelében a 8. és a 9. század fordulóján építettek egy 13 emelet mély, 3500 lépcsőfokból álló kutat, amely az akkori szárazságban összegyűjtötte az esővizet, és ezzel megoldották a vízellátást.

  7. 15 A ház, amin keresztül megy a metró.

   wikipedia

   A kínai Csungking város metróvonala eltér minden eddig látott abszurd tömegközlekedési eszköztől. Útvonala egy 19 emeletes panelháznak a felső szintjein megy keresztül, ám speciális kialakítása miatt az általa keltett zaj állítólag nem hangosabb, mint egy mosógép. Bár ezt nekem személy szerint nehezemre esik elhinni.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK