14 termék, amire fölöslegesen költenek sok pénzt az emberek

  Gyakran túlfizetjük a boltban vásárolt termékeket anélkül, hogy ezt észrevennénk. Ezzel persze semmi baj sem lenne, ha a minőség indokolná az áremelést, de sajnos nem mindig van így. Épp ellenkezőleg, a leggyakrabban vásárolt termékeket valójában könnyen helyettesíthetjük olyanokkal, amik miatt nemcsak a pénztárcánk, de az egészségünk is hálás lesz.

  HIRDETÉS

  Liked.hu-nál megvizsgáltunk néhány terméket, és megállapítottuk, hogy sok olyan van, ami nem éri meg a pénzét, különösen akkor, ha próbálunk spórolni és csökkenteni a fölösleges kiadásokat.

   1. 14 Ropogós kenyér

    Kenyervasarlas

    Manapság a piacon nagyon népszerűek a különféle, például teljes kiőrlésű ropogós kenyerek, amik azon túl, hogy ízletesek, még az alakunkat sem nagyon roncsolják. A kenyérpirítóban készült vagy a sütőben sütött kenyér azonban nem rosszabb, mint a boltban vásárolt, előrecsomagolt ropogós kenyér. A kalóriatartalma szinte egyforma, az általunk ropogósra sütött kenyérrel mégis sokat spórolhatunk.

   2. 13 Pulykahús

    Pulykahus

    A pulykahús nemcsak diétás, de hasznosabb is, mint a csirke, ezért többe kerül. Kalóriát tekintve azonban nincs nagy különbség: a pulykában 115 kcal, a csirkehúsban pedig 113 kcal található, míg a fehérje és egyéb tartalmakban szinte elenyésző a különbség.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   3. 12 Márkás kakaóitalok

    Instant kakaopor

    A márkás kakaóitalok ára nem feltétlenül a minőségük miatt olyan hatalmas, sokkal inkább a termékek népszerűsége miatt engedhetik meg maguknak ezeket a gyártók. Ezenkívül a gyermekeket gyakran különféle ízserkentők segítségével szoktatják rá az italra, amik rengeteg cukrot és olyan gyors szénhidrátokat tartalmaznak, amik nem túl praktikusak az egészségre nézve.

   4. 11 Friss pékáruk

    Kenyervasarlas draga gazdasagos

    A frissen sült kenyér illata bárkit képes megbolondítani, és nincs is azzal baj, ha néha kísértésbe esünk. A folyamatosan frissen vásárolt kenyér azonban nem biztos, hogy túl jó választást, a pékségekben vásárolt friss kenyerek ára ugyanis akár 100%-kal is többe kerülhet, mint a szupermarketekben kapható, előre csomagolt kenyerek. Hasonlóan praktikus lehet a nap vége felé betérni a pékségekbe, amikor már nyomott áron kaphatók az egyébként friss pékáruk.

   5. 10 Olívaolaj

    Olivaolaj

    Önmagában az olívaolaj magas árával semmi probléma sincsen, a gondot inkább a gátlástalan gyártók okozzák, akik az olívaolaj címke alatt gyakran egyéb zöldség- vagy lenmagolajjal keverik a terméküket csak azért, hogy olcsóbban állíthassák elő.

    Létezik egy módszer, amivel leellenőrizhetjük, hogy valóban extraszűz olívaolajat vettünk, ezt azonban már csak otthon tudjuk kipróbálni: az extraszűz olívaolaj ugyanis pár óra alatt megfagy a hűtőszekrényben, míg a hamis vagy finomított nem.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   6. 9 Szeletelt sonkák

    Szeletelt sonkak

    A szeletelt sonkák és szalámik nagyon kényelmesek lehetnek, ha céges rendezvényekre vagy otthoni ünnepségre kell gyorsan és minél kevesebb fejfájással ételt tennünk az asztalra. Hosszútávon azonban ezek a szeletelt és előrecsomagolt húsok nem túl jövedelmezők. Tudni kell ugyanis, hogy a vevő mindig komolyan megfizeti, ha a gyártó extra mozgást végez, például a termékeket felszeleteli és/vagy külön-külön csomagolja azokat, mielőtt a boltok polcaira kerül.

   7. 8 Szeletelt gyümölcsök

    Gyumolcskeverek

    Ugyanez vonatkozik az előmosott, megpucolt és szeletelt gyümölcsökre is. Természetesen nagyon kényelmes tud lenni, amikor ezeket megvéve azonnal fogyaszthatjuk a gyümölcsöket, de egy ilyen csomagért akár 40-60%-kal is többet fizethetünk, mintha külön-külön vásároltuk volna meg a gyümölcsöket és magunk vágtuk volna őket fel.

  Hirdetés