14 bizonyíték rá, hogy a brazil kultúra annyira eltér a miénktől, mint tűz a víztől

  Európaiként nehéz elképzelni egy olyan otthont, ahol egyetlen szőnyeg sincs a házban, és annak a gondolata is szokatlan, hogy a zuhanyfejből elektromos kábelek lógjanak ki. A latin-amerikai tévésorozatok hazája azonban nem csak ezzel képes meglepetéseket okozni: kiderült, hogy a brazil nők szinte sosem epilálják magukat, és felmosás művészetét is teljesen más eljárás szerint végzik. Brazíliában még a gesztusok is teljesen más jelentéssel bírnak, az idehaza ártatlannak tűnő „OK” kézjel ott rosszabbat jelent, mint a középső ujj.

  HIRDETÉS

  Liked.hu-nál most 14 érdekességet gyűjtöttünk össze a brazilok életéről és kultúrájáról, melyek olykor meghökkentenek, összezavarnak, vagy épp csodálattal töltenek el, és követendő példát állítanak elénk.

   1. 1 A brazil nők nem epilálnak, ők máshogy küzdenek a testszőrrel.

    Brazilok es az epilalas

    A legtöbb brazil nő nem szedi le a szőrt a karjairól és a lábairól, hanem kifakítja azokat. Távolról nézve ettől olyan, mintha teljesen csupasz lenne a bőrük, maximum nagyon közelről nézve vagy megérintve látszik, hogy bizony szőrös a kezük.

   2. 2 A pontosság fogalma ebben az országban nagyon sajátos.

    Brazilok es a keses

    Az időpontban érkezés Brazíliában nem szokás. Ha üzleti találkozód van reggel 9-kor, akkor legkorábban 9:15 előtt ne is számíts a vendégedre. Ha este 8-ra meghívnak egy partiba, legkorábban 9-re érkezz oda, különben a szervezők nagyon meglepődnek majd.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   3. 3 Minden nő bikinit hord, életkortól és testsúlytól függetlenül.

    Brazilia szepsege

    A testpozitivitás ebben az országban talán a legerősebb. A nők szeretik magukat, és nem gondolják, úgy, hogy a narancsbőr vagy a túlsúly rontana a kinézetükön. Itt tényleg minden 9 és 90 év közötti, illetve 50 és 150 kiló közötti nő bikinit hord.

   4. 4 Ha parkolni akarsz, fizetned kell valakinek.

    Parkolas Braziliaban

    Brazíliában úgynevezett flanelinha-k járják az utcákat. Ezek egyfajta parkolóőrök, akik felajánlják, hogy vigyáznak a kocsidra, amíg te távol vagy. Természetesen, amikor visszatérsz, pénzt kérnek ezért cserébe. Brazíliában mindenhol megtalálhatók ezek a flanelinha-t, kivéve a privát parkolóházakat.

   5. 5 Itt jobb nem dicsekedni a dolgainkkal vagy a pénzünkkel.

    Brazilia kultura

    Sajnos a brazil városokban nagyon sok tolvaj található. Ha előkapod az új iPhone-od egy nyilvános helyen, vagy meglobogtatod a vastag pénztárcád, akkor ne lepődj meg, ha hamarosan ellopják tőled mindkettőt. Soha-semmit ne hagyj felügyelet nélkül az asztalon, és a nőknek egyenesen azt javasolják, hogy ne viseljenek drága ékszereket.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   6. 6 A helyiek mindenhová fogkefét és fogkrémet visznek magukkal.

    Brazilia es a fogmosas

    A legtöbb brazil étkezés után azonnal fogat mos. Éppen ezért a munkahelyre, szórakozóhelyekre, kávézókba, bárokba – egyszóval mindenhová magukkal visznek egy fogkrémet és egy fogkefét.

    Továbbá nálunk fontos, hogy minden vécézés után illik kezet mosni, szóval ha egy nyilvános mellékhelyiségben tett látogatás után úgy távozol, hogy nem mosol kezed, akkor ne csodálkozz, ha mérges szemmel néznek rád.

   7. 7 Brazíliában imádják a kutyákat.

    Kutyaszeretet brazilia

    Brazília összes háziállatának az 58%-át teszik ki a kutyák, és csak 28%-át a macskák. A kutya itt tényleg egy valódi családtagnak számít. A gazdáik különféle ruhákba öltöztetik őket, és az sem ritka, hogy még baseball sapkát is adnak rájuk.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK