12 bizonyíték rá, hogy a jövő már elérkezett, de Dél-Koreában kell keresni

  2021-ben mindenki a dél-koreai moziról beszélt: a The Squid Game című Netflixes sorozat ugyanis minden korábbi nézettségi rekordot megdöntött. Ez az ország azonban nemcsak a filmkészítés terén ért el kiemelkedő sikereket az elmúlt években, hasonlóan kiválóak a divat, a zene és természetesen a technika világában is.

  HIRDETÉS

  Liked.hu-nál szerettük volna közelebbről is megismerni ezt az országot, aminek a neve ma már egyet jelent a technika fejlődésével, ezért szétnéztünk a közösségi oldalakon és a legnépszerűbb blogokon, hogy megmutathassuk, mennyire a világ előtt jár Dél-Korea.

   1. 1 A szemétválogatást Dél-Koreában nagyon komolyan veszik.

    011bb95bd89355fd4accc03160
    © ekaterinakorea / TikTok

    Dél-Koreában a rosszul kidobott szelektív hulladékért pénzbírság jár, mely akár az 1000 dollárt is elérheti. Itt minden hulladékot szigorúan külön kell gyűjteni az alapján, hogy milyen anyagból készült: papír, műanyag, üveg, celofán, szövet.

   2. 2 Szinte mindenhol elektromos zárak vannak.

    Zar del korea
    © ekaterinakorea / TikTok

    A koreaiaknak nincs szükségük kulcsra, ha be akarnak jutni az otthonukba, elég egy speciális kártya vagy pin kód is, mivel itt a legtöbb zár elektronikus. Egyébként ezek a zárak beépített akkumulátorral működnek, úgyhogy egy esetleges áramszünet nem befolyásolja a működésüket.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   3. 3 Gyakran találkozhatunk robotokkal.

    Del koreai robotok
    © milka_korea / TikTok

    Dél-Korea a világ egyik vezető országa a robotika terén. Itt a robotokat számos területen használják: vannak például robot baristák, szakácsok, sofőrök, és segédek a turistalátványosságok és nagyobb forgalmú nyilvános helyek környékén.

   4. 4 Dél-Koreában készre csomagolt ételeket kaphatunk.

    e3b2905f9ca97d9fc5bf0f0e4c
    © ekaterinakorea / TikTok

    Ha úgy döntesz, hogy főznél valami finomat, miközben Koreában tartózkodsz, nem kell az üzletben bolyonganod, hogy minden összetevőt megkeress. Itt ugyanis a legnépszerűbb ételeket előre csomagolva is megtalálhatjuk. Ezekben a csomagokban minden hozzájuk szükséges alapanyag és fűszer megtalálható, nekünk már csak el kell készítenünk.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   5. 5 A koreaiaknak nem kell pakolászniuk költözéskor.

    81affc54628684e778d2c418a6
    © ekaterinakorea / TikTok

    A dél-koreai költöztetőcégek munkadíjába benne van az is, hogy házhoz jönnek és mindent összecsomagolnak helyettünk. A lakosok számára ezért a költözés egy gondtalan átállás. Az albérletbe költözéskor egyébként a bérlők egy csomag matricát kapnak, melyeket az összekarcolt, meghibásodott bútorokra vagy eszközökre kell ragasztaniuk, hogy az ingatlan tulajdonosa tudja, mit kell megjavíttatnia.

   6. 6 A dél-koreaiak szeretik az intelligens technológiát.

    Modern technikai kutyuk
    © milka_korea / TikTok

    A koreaiak szeretik a többfunkciós háztartási gépeket. A hűtőszekrények ajtaja például gyakran beépített képernyővel felszerelt, ami megmutatja, hogy mi található a hűtőben anélkül, hogy ki kellene nyitnunk az ajtót. Intelligens WC-k is vannak egyébként, melyeknek az ülőkéje melegíthető, a bidé funkciója személyre szabható, stb.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK