10+ meggondolatlan konyhai felújítás, amit utólag többszörösen bánni fogsz

  Mint sokan mások, a konyhánk felújítása előtt gyakran az interneten látott képek alapján állítjuk össze az álmaink konyháját. Az sem ritka persze, hogy előre berendezett konyhát vásárolunk, de minden esetben el kell telnie egy kis időnek, míg rájövünk, hogy mi az, amit rosszul csináltunk a felújításkor.

  HIRDETÉS

  Liked.hu-nál rengeteg véleményt és tanácsot olvastunk át, hogy a saját tapasztalatainkkal kiegészítve összegyűjtsük nektek azokat a dolgokat, amiket a leggyakrabban bánnak meg az emberek a konyhájuk felújítása után.

   1. 11 Festett csap

    Festett csap konyhafelujitas

    A feketére vagy fehérre festett csapok látványosak a fürdőben és a konyhában egyaránt. Ha azonban kemény vagy rozsdás víz van otthon, akkor a rossz minőségű vízvezeték miatt előbb-utóbb rémálomba illővé válik a kezdetben gyönyörű csaptelep.

   2. 10 Kerek mosogató

    Koralaku mosogato

    Ha a konyhánk kicsi, akkor előnyös lehet egy kör alakú mosogató. Ez kompakt és kellemes a szemnek, de egy idő után kiütközik majd a hátránya: kevésbé praktikus, mint a négyzetalakú. A tepsiket, nagy edényeket, serpenyőket és vágódeszkákat sokkal nehezebb mosni bennük, mint egy négyzetalakú mosogatóban.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   3. 9 Extra nagy fiókok

    Extra szeles fiok

    A hatalmas konyhai fiókok első pillantásra könnyan használhatónak és kellemesnek tűnnek, de több okból is problémásak. Először is folyamatosan rendetlenség lesz bennük, másodszor egy idő után annyira tele lesznek, hogy kinyitni is nehézkes lesz őket.

    Kézenfekvőnek tűnik persze, hogy kevesebb holmit rakjunk bele, ilyenkor viszont sírni tudnánk a látványtól, hogy milyen sok kihasználatlan hely maradt a fiókban. Érdemes inkább több, változó méretű fiókot használni a konyhaszekrényben.

   4. 8 Magas csap

    Konyhacsap

    A magas csaptelep elegánsnak és kényelmesnek tűnik, hiszen könnyen moshatunk vele nagy edényeket vagy akár egy magas vázát is. Igen ám, de a hétköznapi használatban, a tányérok és evőeszközök mosása közben elkerülhetetlenül szétfröcsköli a vizet a magasból érkező vízsugár, és minden nedves lesz a mosogató körül, előbb-utóbb pedig szétrohad.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   5. 7 Szagelszívó mellőzése

    Szagelszivo suto

    Vannak, akik úgy döntenek, hogy a szagelszívó helyett inkább egy konyhabútort tesznek a tűzhely fölé. Ma már azonban rengeteg kompakt szagelszívót lehet kapni a boltokban, amiket semmiképpen sem szabad kihagyni a felújításkor, kivéve, ha szeretjük, ha az egész lakás gőztől, füsttől és kellemetlen szagoktól bűzlik. És egyébként nem, a nyitott ablak nem fogja helyettesíteni a szagelszívót.

   6. 6 Kétajtós hűtőszekrény

    Ketajtos huto

    A kétajtós hűtőszekrényekben általában a kisebb rész a fagyasztó, míg a nagyobb a hűtőszerkény. A boltban tapogatva ez praktikusnak tűnhet, de a valósággal sajnos nem kompatibilis. Sokkal praktikusabb egy rendes hűtőt és egy különálló fagyasztó szekrényt vásárolni, különösen, ha nagy a család.

    Sokkal kényelmesebb a két különböző egység használata, és az otthonunkban elfoglalt helyüket is különféle módon változtathatjuk.

  Hirdetés