10 hiba a különféle kütyük használatában, ami miatt napról napra károsítjuk őket

  A laptopok, telefonok, táblagépek, e-könyvek és egyéb kütyük nagy mértékben megkönnyítik az életünket. Régóta használjuk őket, ezért jól megszoktuk már és viszonylag jól is kezeljük őket. Igyekszünk minél jobban vigyázni rájuk, hiszen a műszaki cikkek vásárlása mindig rendkívül költséges feladat, de a tudtunk nélkül néha mégis olyan hibákat vétünk, mellyel alaposan lecsökkentjük a kedvenc elektronikai eszközeink várható élettartamát.

  HIRDETÉS

  Liked.hu-nál úgy döntöttünk, hogy összegyűjtjük, mire érdemes figyelni legjobban a különféle kütyük használatakor, és melyek azok a leggyakrabban vétett hibák, melyekkel megrövidítjük az elektronikai eszközeink élettartamát.

   1. 10 Túlmelegedés

    cfdeb05d49b60e6c61842bc6e7

    A laptopok törékeny eszközök, ezért ne feledd, hogy a magas hőmérséklet könnyedén károsíthatja az akkumulátorukat, ami megduzzadhat, sőt, akár tűzveszélyes is lehet. A legjobb példa erre a forró napon álló autóban hagyott laptop. Ha valamiért nincs más választásunk, akkor feltétlenül győződjünk meg arról, hogy kikapcsolt állapotban hagytuk a készüléket a kocsiban.

   2. 9 Nem megfelelő kéztisztaság

    bbd79b5653aec98dabcfd31195

    Lehet, hogy furcsán hangzik, de a legtöbben nem törődnek a kezük tisztaságával, miközben számítógépen vagy laptopon dolgoznak. A koszos kezek pedig hozzájárulhatnak ahhoz, hogy szennyeződés és zsír halmozódjon fel a billentyűk között, mely egy idő után a mindennapi használatban is érezteti majd a hatását. Mindig tiszta, száraz ujjakkal érjünk a billentyűkhöz és a touchpadhoz.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   3. 8 Rossz helyen fogott borítás

    53efdc5e928cd8d6603e9df630

    Mindenki tudja, hogy óvatosan kell kinyitni és becsukni egy laptopot, ez senkinek sem újdonság. De ez még önmagában nem elég. Van egy másik fontos szabály, melyet sokan elfelejtenek vagy egyáltalán nem is tudnak: nem szabad kizárólag egy kézzel, középen megfogva le- vagy felhajtani egy laptopot. Mindig két kézzel végezzük ezt a műveletet, mivel ezzel levehetjük a túlterhelt nyomást a képernyőt és a gép testét összekötő zsanéroktól, illetve a képernyő is kisebb eséllyel sérül.

   4. 7 Puha felületen történő használat

    a2affa5d69a12d725ac109dba2

    Első hallásra kényelmesnek tűnhet az ágyban fekve történő laptopozás, és sokan valószínűleg rendszeresen is csinálják ezt, mit sem sejtve arról, hogy ezzel mennyire rosszat tesznek a gépnek. A laptopok hűtőrendszerét ugyanis nem a puha felületekre tervezték, néha még a kemény asztalon történő hűtés sem elegendő, de a puha felületeken, például ágyon vagy kanapén történő laptopozás közben a gép nem tudja megfelelően elvezetni a használat közben keletkező forró levegőt, amitől a gép túlhevül és tönkremegy.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   5. 6 A tok és tartó hiánya

    36289e5e629167407cc6ec2bce

    Amikor kisebb sérülést szerzünk, a bőrünk azonnal megpróbálja helyreállítani önmagát. Sajnos a kütyük képernyője és borítása ilyesmire nem képes, és bár a mobiltelefonjainkat illetve tabletjeinket már régóta különféle tokokkal védjük a sérülésektől, a laptopoknál ez valamiért még mindig nem eléggé elterjedt. Pedig a laptopokhoz is számtalan különféle tokot lehet kapni, melyekkel megkönnyíthetjük és biztonságossá tehetjük a készülékek otthon történő tárolását.

   6. 5 Napsugarak

    83fe0b5fa1b1e61762d1e7179b

    Nemcsak a laptopok vannak kitéve a folyamatos veszélyeknek, hanem természetesen a mobiltelefonok is. Az egyik legfontosabb szabály, amit nem szabad elfelejteni, hogy sosem szabad olyan helyen hagyni a telefont, ahol közvetlen napfénynek van kitéve. A telefonok általában két anyagból állnak – fémből és üvegből, ezek pedig rendkívül érzékenyek tudnak lenni a magas hőmérsékletre. A nap könnyen túlmelegítheti az érintőképernyőt, de akár hosszútávú meghibásodást is okozhat a készülékben.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK