10 dolog, amit mindenki szeretne a kertjébe, de a legtöbben később nagyon megbánják

  Sok embernek van kertesháza, vagy van legalább egy hétvégi háza, ahová elmenekülhet a város zaja elől. Minden ilyen esetben jellemző, hogy a tulajdonosok szeretnék a lehető legjobban kihasználni a kertük nyújtotta lehetőségeket, de az új és klassz ötletek néha nem várt kellemetlenségeket szülnek.

  HIRDETÉS

  Olykor ezek a kellemetlenségek annyira bosszantók, hogy az emberek sietve próbálnak megszabadulni a korábban jó ötletnek tűnt dolgoktól, mint amilyenek a most következők.

   1. 1 Kerti tó

    58532858a2ac670e6633895024

    A dekoratív kerti tavak nagyon kellemesek a szemnek. Már persze, ha megfelelően gondozzák őket. Előfordul azonban, hogy főként a kis, műanyag tavak nagyon gyorsan bekoszolódnak. Ilyenkor a víz büdössé válik és rovarok, esetleg békák jelennek meg benne, amik hangosan brekegnek éjszakánként. Az ilyen tavakat persze nem lehet csak úgy kiszedni és eldobni, ezért a telepítésük előtt érdemes átgondolni, hogy tényleg készen állunk-e a gondozásukra, mivel ez rengeteg erőfeszítést és szabadidőt igényel.

   2. 2 Beton udvar

    e2d81c5c2187abc3bd1582c1e0

    Az emberek sokszor próbálnak pénzt spórolni azzal, hogy csempe vagy más burkolat helyett egyszerűen betonból készítik el a teraszt vagy a járdát. Az ilyen burkolat első pillantásra ideálisnak tűnhet, hiszen olcsó, tartós és szemre sem rossz, de ez csak az első pillantás. Valójában a hőmérsékletváltozások miatt a betonban repedések jelennek meg, amik előbb-utóbb teljesen tönkreteszik azt, ezért elkerülhetetlen lesz az egészet elölről kezdeni.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   3. 3 Kerti medence

    5cc29b5feb8f8e9a8533f57dd6

    A kerti medence nyilvánvaló megoldás lehet azok számára, akik szeretnék emberektől távol, mégis hűvös vízben lubickolva tölteni a nyarat. A föld feletti medencék telepítése viszonylag könnyű és olcsó, de vannak hátrányai is, melyek miatt érdemes kétszer is átgondolni őket. Az első ilyen a sebezhetőség: a medence fóliája gyakran kiszakad, néha annyira, hogy javítani sem lehet, csak cserélni az egészet. Ez valódi rémálom. A föld fölötti medencék vizuálisan rettentő mértékben szűkítik a kert méretét, de ami még ennél is fontosabb, hogy a víz fertőtlenítése és tisztántartása rengeteg időt és pénzt (uszodavegyszerek) igényel.

   4. 4 Halastó

    5e0f105f38a21fa5772b76a1eb

    A szokásos dísztavak mellett az emberek olykor halas tavakat is csinálnak a kertjükbe. Ez azonban még mindig problémás. Rengeteg időt és pénzt kell fordítani a halak egészségére, az elpusztult halak kiszedésére, a speciális szerszámokra és tisztítórendszerekre, arról nem beszélve, hogy a halas tavak rendkívül vonzzák a nem kívánatos vendégeket, például a rovarokat, békákat és kígyókat.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   5. 5 Függőágyak

    Fuggoagy problema

    A tökéletes pillanat: egy tisztás közepén fekszel egy függőágyban, miközben álmodozva figyeled a felhőket. A függőágyak azonban tele vannak hátrányokkal: a nap kiszívja őket és elhalványulnak, esetleg bepenészednek. A kötél függőágyak emellett sokszor rendkívül kényelmetlenek, sokkal célszerűbb helyettük egy kényelmes napozóágyat vásárolni.

   6. 6 Alkalmatlan kerti bútorok

    Kerti butorok

    Az alumíniumból készült bútorok nem alkalmasak szeles környékekre: az anyag könnyűsége miatt a szél könnyen szétdobálhatja a különböző bútorokat. A fából készült bútorok gyorsan elveszítik a ragyogásukat, párás éghajlaton pedig a fa egyszerűen megduzzad. A drága és gyönyörű bútorokat védeni kell az időjárástól vagy komplett fészert építeni nekik, ahová rossz idő esetén el lehet rejteni őket.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK