10 dolog, ami nem éri meg a pénzét még akkor sem, ha a világ legnagyobb akciójában vásároljuk

  A modern üzletek polcain található árumennyiség szinte már lélegzetelállító. Mindig találunk közöttük valamilyen új és különleges dolgot, ráadásul egyetlen termékre is számos különböző alternatíva létezik. Ez a bőség azonban néha szó szerint megbabonázza a fogyasztókat, akik olyan szükségtelenül drága vagy éppen haszontalan dolgokat vásárolnak ezért, melyekre valójában sosem lett volna szükségük.

  HIRDETÉS

  Liked.hu-nál szeretjük megfontoltan költeni a pénzt, és igyekszünk távol tartani magunkat minden felesleges kiadástól. Mai cikkünkben 10 olyan dolgot gyűjtöttünk össze, amikre az emberek leggyakrabban dobnak ki felesleges pénzt, hogy aztán később megbánják a vásárlást.

   1. 1 Okostelefon tartozékok

    7645985d219bbd74e2d6f73347

    Minden évben jelenik meg valamilyen új és fölösleges kiegészítő a piacon, ami legtöbbször a közösségi oldalaknak köszönhető. Nem is olyan régen a szelfibot volt a divat, manapság pedig a TikTok-nak köszönhetően szelfi lámpákat kapkodják az emberek. Vásárlás azonban őszintén fel kell tennünk magunknak a kérdést: tényleg fogjuk valamire használni ezeket az eszközöket, vagy csak belepi majd őket a por?

   2. 2 Kézzel készített szappan

    9023d85c28b43fa7f208e8350f

    A kézzel készített szappanok általában gyönyörűek. Ha ajándékba vesszük őket, vagy azért, hogy a polcra kitéve gyönyörködjünk bennük, még meg is érhetik az olykor meglehetősen borsos árukat, viszont el kell fogadnunk a tényt, hogy a hétköznapi használatra nem túl praktikusak. Kialakításuknak köszönhetően a sima keres vagy ovális szappanok sokkal praktikusabbak és sokkal jobban elférnek a kézben, arról nem is beszélve, hogy az áruk is jelentősen olcsóbb.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   3. 3 Megkérdőjelezhető szépségápolási termékek

    01b92a51cdb2a572bbbc097f96

    A szépségápolási termékek piacán is állandóan jön egy új és felesleges trend, melyet sokszor maguk az influenszerek terjesztenek el az emberek között. A felkészületlen vásárlók a hangulatos videók láttán gyakran azonnal késztetést éreznek arra, hogy beszerezzék egyik vagy másik terméket, pedig az esetek 90%-ában ezek csak szimpla szemfényvesztések. Vásárlás előtt érdemes az interneten is utána olvasni a különféle termékeknek, és a vásárlói vélemények alapján dönteni, nem pedig az alapján, hogy mit mondott róla a videóban látható, sok esetben lefizetett influenszer.

   4. 4 Márkás víz

    9d356d5baaa4eff8688d403128

    A poharakban, üvegpalackokban, vagy a fantáziadús marketingesek által kitalált egyéb tartályokban árult víz valljuk be, tényleg szemet gyönyörködtető. Nem árt észben tartani azonban, hogy az ilyen vásárlások nem mindig érik meg azt a pénzt, amit kérnek érte.

    Az ilyen drága palackozott vizek esetén általában magát a díszes csomagolást és a marketinget fizettetik meg a vásárlókkal, míg maga a folyadék nem különb, mint más, márkátlan ásványvizek vagy akár a csapból folyó víz.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   5. 5 Egyfunkciós konyhai készülékek

    a4e4235eaabc9610b384d41b15

    Elektromos grillsütő, gofrisütő, joghurtkészítő, stb. – valljuk be, mindannyian vásároltunk már legalább egyszer ilyen szűk célú konyhai eszközöket, melyeket pár használat után inkább elraktunk a szekrény legtávolabbi csücskébe, mivel túl sok fölösleges helyet foglalnak a konyhában.

    Egyesek már egy ilyen sikertelen vásárlásból is sokat tanulnak, míg mások a fölöslegesen vásárolt fritőz és gyümölcsprés után is ugyanúgy vágynak egy pattogatottkukorica vagy vattacukor gépre. Vásárlás előtt mindenképpen gondoljuk végig, hogy tudjuk-e egyáltalán hova tenni ezeket a készülékeket, és hogy vajon fogjuk-e őket annyiszor használni, hogy megérje megvenni őket.

   6. 6 Viaszos kendő

    72b73259ca8e82a1862663f1e4

    A környezetbarát életmód miatt folyamatosan jelennek meg a piacon a furcsábbnál furcsább ötletek. Az egyik legújabb ezek közül a viaszos, például méhviaszos kendő. Ezeket a fóliák és celofánok környezetbarát alternatívájaként árulják, élelmiszercsomagolás céljából. Az ára sajnos azonban többszöröse a korábban említett változatoknak, ráadásul a felhasználási módja sem mindig kényelmes, ezért vásárlás előtt mindenképpen érdemes megfontolni a vásárlásukat.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK