21 tény, amitől teljesen más szemmel nézel majd a világ dolgaira

  Még a legnaposabb és legboldogabb napokon is mindig van a világnak egy sötét, kevésbé ismert oldala, mely alig várja az alkalmat, hogy végre felhívhassa magára a figyelmet. Tudtad például, hogy az Antarktisz jegében évmilliók óta fagyott baktériumok és vírusok élnek, melyek a felolvadás után továbbra is életképesek maradnak? Gondoltad volna, hogy a krokodilok úgy képesek vágtatni, akár a lovak? Hát azt, hogy ha a Nap felrobbanna, akkor a robbanás után még 8 percig boldogan élnénk az életünket itt a Földön, mielőtt egyáltalán észrevennénk?

  HIRDETÉS

  Liked.hu-nál most sötét és rémisztő tényeket gyűjtöttünk össze, melyek emlékeztetnek rá, hogy a világ egy veszélyes és kiszámíthatatlan hely, ami bármikor képes meglepetést okozni.

   1. 1 A baktériumok és vírusok évmilliókig képesek hibernálni magukat, majd felolvadás után azonnal életre kelnek.

    33f6580d625c92e970978837eb3eedcd.jpg

    Ráadásul, mivel ezek a vírusok soha nem találkoztak még az emberiséggel, ezért a találkozás eredménye minden bizonnyal a létező legkatasztrofálisabb végkimenetelű lesz, mivel az immunrendszerünknek fogalma sincs, hogyan védekezzen ellenük.

   2. 2 A varjakat azért hozták összefüggésbe az emberek a halállal, mert gyakran követték a harcba induló seregeket.

    a68e5ee1123361f2baea0226ac7bb76f.jpg

    Ezek a rendkívül intelligens dögevők ugyanis rájöttek, hogy a nagy tömegben egy irányba vonuló fegyveresek csoportja azt jelenti, hogy hamarosan holttestekből lakmározhatnak.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   3. 3 A frissen nyírt fű illata valójában egy kémiai “segélykiáltás”, amit a fűszálak bocsátanak ki magukból félelmükben.

    1bf15d6cc18b9ece6b2dc40a2beac8bb
   4. 4 A női múmiák mindig sokkal rosszabb állapotban maradtak fenn, mint a férfi múmiák.

    e18bb38f64a8aed9fe08d1886ea5cf23.jpg

    Ennek oka az volt, hogy míg a férfiak testét azonnal bebalzsamozták halál után, a nők esetében a testeket elzárt szobákban tartották mindaddig, míg bomlásnak nem indultak, hogy megóvják őket a balzsamozó rabszolgák nekrofíliájától.

   5. 5 A bluggyhal pont úgy néz ki, mint bármelyik másik hal a természetes élőhelyén.

    Bluggyhal

    Csak mivel ez egy mélytengeri hal, ezért, amikor a halászok nagy sebességgel kiemelik őket tenger fenekéről, az számukra olyan, mintha egy ember szkafander nélkül ugrana ki a világűrbe. A tenger mélye és a felszín között körülbelül 60 atmoszféra a különbség, ezért a halak teste a felszínre hozva sérül és megduzzad.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   6. 6 John Fitzgerald Kennedy lánytestvére, Rosemary Kennedy a születésekor oxigénhiányban szenvedett, ami lelassította a szellemi fejlődését.

    adb897ab33cef23626aae9c29bd36bf9.jpg

    Attól tartva, hogy a lány viselkedése talán veszélyezteti politikai karrierjét, az apja, Joseph úgy döntött, hogy lobotómiát végez a lányán. Az anyja, Rose ezt megtiltotta, Joseph azonban titokban mégis megszervezte a műtétet, amikor az édesanya üzleti úton volt. A műtét hatására Rosemary amúgy is alacsony IQ-ja még tovább csökkent, odáig, hogy már járni és kommunikálni sem tudott. A család ekkor árvaházban hagyta és kitagadta őt. Soha nem látogatták meg a lányt, sőt, nyilvánosan el sem ismerték a létezését. Rosemary 86 évesen hunyt el, az édesanyja pedig sosem bocsátotta meg a férjének, amit tett.

   7. 7 Ha vérátömlesztéskor valaki rossz vércsoportot kap, akkor ennek az egyik tünete a “közelgő végzet érzés” lesz.

    766e26a44d728c480e8b5d0068c64d2b.jpg

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK