13 bizonyíték rá, hogy minden generációnak saját értékrendje van, és mindnek megvan a maga varázsa

  Általában a különböző generációkat képviselő emberek eltérő véleményen vannak a boldogságról, a munkáról és a párkapcsolatokról. Amik még a szüleink és nagyszüleink számára teljesen természetesek voltak, azok ma már elképzelhetetlenek – de ez így is van rendjén, hiszen a világ folyamatosan változik.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál találtunk néhány kiváló összehasonlítást, melyek bemutatják a múlt és a jelen generációk közötti különbségeket.

  13 Mindennapi élet

  Mindennapi elet

  Szerencsére már rég elmúltak azok az idők, amikor a munkát a kimerülés mértéke jelentette. Korábban annak érdekében, hogy valaki példás szülő legyen, a kimerülésig kellett dolgoznia. Ma már a szülők számtalan módon tehetik könnyebbé az életüket. A technológiai fejlődés és az olyan háztartási gépek, mint a mosogatógép, robotporszívó, stb. szintén segítenek egyszerűsíteni a mindennapi feladatokat.

  12 A gyermekek fejlődése

  Gyerek program

  A mai modern gyerekek már szinte születésüktől kezdve körülvannak véve olyan gyermekjátékokkal, mint a kognitív tanulókártyák és építőkockák. Sok szülő félelemből, hogy a gyerekük esetleg lemarad, igyekszik minden lehetséges módon fejleszteni a gyermeket. Alig 30 vagy 40 évvel ezelőtt azonban a gyerekeknek még maguknak kellett tanulniuk az ábécét, hogy aztán a könyvtárba menve kiválassza az első olvasnivalóját. A gyerekek akkoriban még csak akkor mehettek játszani a barátaikkal, ha az aznapi leckét és házimunkákat elvégezték.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  11 Barátság

  Baratsag

  Régen nehéz volt elképzelni egy gyermek életét barátok nélkül, akik reggelente felkiabáltak az ablak alatt: “Mari, gyere ki játszani!” A szabadtéri játékok, mint például a bújócskázás és a fogócska minden kisgyerek és tinédzser életének fontos részét jelentette. Manapság sok gyermeknek virtuális barátai vannak a közösségi médiában. Napjainkban a legnépszerűbb személyek azok, akinek sok “lájkjuk” van a fényképeik és videóik alatt, nem pedig azok, akik bármikor barátokra lelnek egy jó labdázáshoz.

  10 Saját otthon

  Sajat otthon

  Amikor a szüleink fiatalok voltak, a gyárakban dolgozva is könnyen össze tudtak spórolni annyit, hogy saját otthont vegyenek. Igen, sokan hosszú ideig kellett gyűjtögetniük, de megérte. Most úgy tűnhet, hogy a lakáshitelek miatt könnyebben juthatunk saját otthonhoz, mint bármikor, de azért ennek sok hátulütője van. A fiatal családoknak így sokkal hosszabb ideig kell majd törleszteniük a részleteket.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  9 Női boldogság

  Noi boldogsag

  Az előző generációk hölgyei számára fontos volt időben megházasodni, senki sem akart hajadon maradni. Ma már senkit sem lep meg ha egy 20, 30 vagy akár 50 éves ember még nem házas. A nők manapság inkább karriert építenek és pénzt keresnek a saját álmaik megvalósításához, miközben világot látnak, és csak utána ismerkednek meg a pelenkázás és a gyereknevelés világával. A mai modern világban épp ezért egy jó munkaajánlat ugyanolyan értéket képvisel, mint anno egy házassági ajánlat.

  8 Tinédzserek

  Tinedzserek

  Régen minden tinédzser részt vett legalább egy iskolán kívüli tevékenységben, és a legtöbben egyszerre többféle dolgot is űztek. A gyerekek sportoltak, tudományos klubba jártak, varrtak, kötöttek, és különféle versenyeken indultak. Most minden egyszerűbb, mert elég egy videót közzétenni a közösségi médiában ahhoz, hogy hirtelen híressé váljon az ember. És egy ilyen siker nagyobb elismerést kap a tinédzserek körében, mint bármilyen iskolai verseny első helyezése.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK